Колеги, днес махнах зимните предни гуми(195/65) и сложих някакви втора употреба дънлоп-същия размер(но съм ги сложил на втория комплект джанти-но пак са си малки телефонни шайби) и се появи някакво тракане при завоите(и наляво и надясно) когато съм с по-голяма скорост- при тръгване не се чува. Сега, въпросът ми е: възможно ли е да опира някъде "оловния баланс" на джантата(ако е по-голям) и от там да е това "претракване". Иначе шумът наподобява тракането на каретата-но с по-малка честота, но е малко вероятно да се скапят и двете страни едновременно а и както казах със зимните гуми не се чуваше( освен ако това, че са по-меки не оказва влияние-но не ми се вярва). Дайте идеи и съвет, че ме стегна шапката много пък утре мислех да пътувам до Ивайловград... .
Известие
Collapse
No announcement yet.
неприятно тракане след смяна на гумите
Collapse
X
-
Започни първо с проверка на болтовете на гумите, колко и добре ли са затегнати......от непрекъснато и постоянно сваляне и качване на гуми съм научил безпогрешно вариациите на шума от незатегната гума, и тва което описваш може да е един от тия шумове, друго кой знае какво не се променя при окачването при смяна на гуми......."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
тракането от тежестите не можеш да го сбъркаш и няма да е само в завоите....пък и много лесно можеш да провериш,дали е от там156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW
Comment
-
И гумата да свали, ще види че по шенкела и по джантата( там където е самия баланс) има следи от триене.Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGisigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Versace Покажи съобщениеИ гумата да свали, ще види че по шенкела и по джантата( там където е самия баланс) има следи от триене.
Comment
-
за проблема
При завиване на волана след смяна на гуми - 100% са сложили големи тежести за баланс, личен опит, бях тръгнал да сменям каре... Иди да ти ги махнат и смени гумаджията.Alfa 156 2.0 - ех,
Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.
Comment
-
След като трака само при завой,вероятно е сложен по-дебел баланс и опира в горният носач.Само може да се гадае,докато колегата не свали гумата и не огледа за белези.Alfa Romeo 147 1.6 TS 120hp 2001 red
Suzuki IGNIS 1.3 VVT 93hp LPG 2005 grey
http://www.family-sozopol.com/
Comment
-
Първоначално публикувано от me4o4ko Покажи съобщениеСлед като трака само при завой,вероятно е сложен по-дебел баланс и опира в горният носач.Само може да се гадае,докато колегата не свали гумата и не огледа за белези.
Колега, какъвто и баланс да сложиш е не възможно да ти опре в горният носач. Опира в шенкела!!!Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGisigpic
Comment
-
... та значи, оказаха се действително неудачните "баланси", които опират в "шенкелите". Изводът от цялата работа е, внимателската с избора и на гумаджия(за майсторите и механиците си го знаем), щото да не берете нерви за глупости и на пръв поглед дребни неща. Поздрав и на здраве на всички колеги и весело изкарване на срещата!
Comment
Comment